Leverpaté 

Wat maakt dit recept van leverpaté nu lekkerder dan andere? Om eerlijk te zijn vinden wij bijna alle leverpaté recepten lekker! Onderscheid wordt hier vaak gemaakt in de bereidingswijze, en laat de bereidingswijze van dit recept nou eens toevallig suuuper goed zijn. Spring direct je keuken in en begin direct aan het creëren van dit masterpeace! 

Overige info:

Bereidingstijd: 30 minuten 
Baktijd in de oven: 2 uur 
Ovenstand: 175°C 
Niet geschikt om in te vriezen 

Uw advertentie hier?

Benodigdheden

  • 1/2 kg gemalen /ever 
  • 3/4 kopje paneermeel 
  • 1 1/2 kopje (4 dl) room 
  • 2 uien 
  • 2 eetlepels boter 
  • 4 eetlepels aardappelzetmeel 
  • 3 theelepels zout 
  • 1 theelepel suiker 
  • 1 theelepel gemalen gember 
  • 1 theelepel witte peper 
  • 2 eieren 
  • verse reepjes spek 

Bereidingswijze

  1. Bedek de bodem van een langwerpige ovenschaal met verse reepjes spek. Laat de lever twee keer malen bij de slager. 
  2. Meng de room en het paneermeel en laat indikken. 
  3. Hak de uien fijn en bak de stukjes in boter tot ze transparant zijn. Laat afkoelen. 
  4. Meng de lever en andere ingrediënten door elkaar en voeg op het laatst de losjes geklopte eieren toe. Roer goed. 
  5. Giet het mengsel in de ovenschaal, dek goed af met aluminiumfolie en verhit au bain-marie in de oven.