Alle kerst recepten op één plek

Voor veel mensen zijn zelfgemaakte kerstbonbons een absoluut hoogtepunt tijdens kerst, zowel om de lekkernijen te maken als om ze op te eten. Het maken van de zoetste lekkernijen rond kerst – bonbons en snoep – is een activiteit, waarbij het hele gezin in december rondom de tafel wordt verzameld.

Het is heerlijk om de decemberdagen hieraan te besteden, en bovendien kun je van de gelegenheid gebruik maken om een extra grote portie te maken, die je bij wijze van moderne ’kerstrente’ in kleine glaasjes kan doen met een rood lintje erom of in een andere creatieve verpakkingsvorm, en die als kadootje te geven aan hen, die iets extra’s hebben verdiend.

Kerstbonbons én truffels

Er worden truffels gerold en bonbons gemaakt. Kerstbonbons worden vaak gemaakt van marsepein en nougat; van dunne schijfjes geconfijte sinaasappelschil worden sinaasappelsnippers gemaakt door ze onder te dompelen in gesmolten chokolade; fruit wordt geconfijt of in chocolade gedompeld of bekleed met marsepein; dadels en vijgen worden ontpit om vervolgens gevuld te worden met amandelen, marsepein of andere lekkernijen en daarna te worden gerold in kandijsuiker. Dat alles terwijl de kinderen meer of minder creatieve marsepeinfiguurtjes maken, die al doende vorm en kleur krijgen.

De lekkerste kerst recepten

Waarschijnlijk heb je al honger gekregen door het lezen over truffels en kerstbonbones, vandaar dat we je direct doorverwijzen naar onze recepten. Zo hoef jij niet langer meer met water in je mond naar het scherm te staren en kun je beginnen met het zelf creëeren van de meest lekkere kerst recepten!