Benodigdheden
- Deeg: 200 g roomboter of margarine
- 1 kopje (2 dl) bloem
- 1/33 kopje (1 dl.) koud water
- 1 theelepel azijn
- 1 ei
Bereidingswijze vulling: zoete pruimenmoes of pruimenjam
- Meng alle ingrediënten voor het deeg in een schaal snel met de hand tot een samenhangende massa. Kneed niet te veel.
- Zet het deeg weg op een koele plaats en laat stijf worden.
- Rol uit op een met bloem bestrooide plank. Vouw af en toe op om het deeg bladerig te maken en rol ten slotte uit tot een plak van 1/2 cm dik.
- Snij de plak in blokjes van 7 bij 7 cm en maak een inkeping in alle vier de hoeken van de blokjes.
- Leg een klontje pruimenmoes of -jam midden op de blokjes en vouw de ingesneden uiteinden om en om naar binnen, zodat de blokjes de vorm krijgen van molenwieken.
- Bestrijk met geklopt ei en bak bij een temperatuur van 225°C, tot de kleur lichtbruin is.
NB. : voor ovale vlaaitjes, moet je het deeg in rondjes snijden, opvullen en naar binnen toe opvouwen. De rest als boven.