Kerstvlaaitjes 

Kerst is niet hetzelfde zonder kerstvlaaitjes... Maar hoe kun jij zelfstandig de lekkerste kerstvlaaitjes maken voor je gezin? Met veel plezier delen wij dit overheerlijk recept waarmee jij de lekkerste kerstvlaaitjes kunt bakken!

Uw advertentie hier?

Benodigdheden

  1. Deeg: 200 g roomboter of margarine 
  2. 1 kopje (2 dl) bloem 
  3. 1/33 kopje (1 dl.) koud water 
  4. 1 theelepel azijn
  5. 1 ei 

Bereidingswijze vulling: zoete pruimenmoes of pruimenjam 

  1. Meng alle ingrediënten voor het deeg in een schaal snel met de hand tot een samenhangende massa. Kneed niet te veel. 
  2. Zet het deeg weg op een koele plaats en laat stijf worden. 
  3. Rol uit op een met bloem bestrooide plank. Vouw af en toe op om het deeg bladerig te maken en rol ten slotte uit tot een plak van 1/2 cm dik. 
  4. Snij de plak in blokjes van 7 bij 7 cm en maak een inkeping in alle vier de hoeken van de blokjes. 
  5. Leg een klontje pruimenmoes of -jam midden op de blokjes en vouw de ingesneden uiteinden om en om naar binnen, zodat de blokjes de vorm krijgen van molenwieken. 
  6. Bestrijk met geklopt ei en bak bij een temperatuur van 225°C, tot de kleur lichtbruin is. 

NB. : voor ovale vlaaitjes, moet je het deeg in rondjes snijden, opvullen en naar binnen toe opvouwen. De rest als boven.