Vulling: meng bijvoorbeeld gehakte hazelnoten, gedroogde abrikozen, gedroogde rozijnen en 1 theel kaneelpoeder.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vul de kalkoen met vulling en steek de buikholte dicht met cocktailprikkers of gebruik keukendraad.
Smelt de helft van de boter in een braadslede of ovenschaal. Voeg de kruiden toe en meng dit.
Bestrijk hiermee de kalkoen aan binnen- en buitenkant. Voeg de overige boter toe en leg de kalkoen erin. Plaats de schaal gedurende 1 uur midden in de voorverwarmde oven.
Zet vervolgens de oven op 175 graden. Keer de kalkoen en braad deze nog ongeveer 45 minuten.
Voeg de sherry toe aan het braadvocht en bedruip hiermee de kalkoen regelmatig.
Neem de kalkoen na de braadtijd uit de oven, houd deze warm onder het aluminiumfolie en laat het vlees even tot rust komen. Roer de crème fraîche door de bakboter en kook dit in. Voeg peperkorrels en zout naar smaak toe.
Tip: bedek de uiteinden van de poten of het borstvlees met aluminiumfolie (glimmende kant naar binnen) als de kalkoen snel bruin dreigt te worden.