Kerstbier & warme wijn

Wil jij het kerstdiner van dit jaar écht bijzonder maken? Kies er dan voor om je eigen drankjes te maken! Hieronder hebben wij recepten voor je uitgeschreven waarmee jij je eigen kerstbiertjes en warme wijntjes kunt brouwen. Wil je iedereen doen verrassen? Dan is dit de beste manier!

Uw advertentie hier?

Benodigdheden Kerstbier

  • 2 liter water
  • 1 tak van de jeneverbesstruik
  • 3 dl. Mout
  • 2 dl. Suiker
  • 2 liter lauw water
  • 1/4 - 1/3 theelepel verse gist

Bereidingswijze

  1. Kook 2 liter water en een kleine jeneverbesstruiktak
  2. Voeg de mout en de suiker toe
  3. Giet het gekookte water op de mout 
  4. Voeg hier na 1 uur lauw water aan toe; verstrooi de gist boven het mengsel
  5. Laat de drank op kamertemperatuur 1 etmaal staan/ gisten
  6. Zeef de drank en doe dit in flessen
  7. Bewaar de flessen met de drank 2 dagen in de koelkast, waarna het geschikt is voor consumptie

Benodigdheden warme wijn

  • 1 fles rode wijn 
  • 2-3 eetlepels madeira (naar smaak) 
  • 1/2 kopje ruwe suiker (of naar smaak) 
  • 1/3 kopje rozijnen 
  • 1-2 kaneelstokjes 
  • 5-6 hele kruidnagels sinaasappelschil 
  • 1/4 kopje gepelde en in snippertjes gesneden amandel eventueel 
  • 1/4 kopje wodka voor een pittige smaak 

Bereidingswijze

  1. Giet alle ingrediënten, behalve de wodka, in een grote kookpot. Verhit langzaam tot het mengsel dampt. Roer af en toe en proef zonodig tussendoor. 
  2. De drank niet aan de kook brengen, alleen warm houden. 
  3. Als je wil, kan je voor het opdienen de wodka toevoegen.