Gemakkelijke kerstkoekjes

Kerstkoekjes zijn makkelijk om te maken. Je kunt ze gebruiken als versiering in de kerstboom, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon lekker opeten! Als je de koekjes wilt ophangen als versiering, kun je de koekjes bakken met een gaatje in het midden en ze vervolgens met een rood lintje erdoor ophangen.

Uw advertentie hier?

Recept voor kerstkoekjes

Dit heb je nodig:

  • 200 gram bloem
  • mespunt zout
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 125 gram koude boter in blokjes.

Zo maak je de kerstkoekjes:

Meng de bloem en het zout met de suiker in een kom. Maak in het midden van het bloemmengsel een kuiltje en breek hierin het ei.

Voeg de boter toe en kneed het mengsel snel tot een soepel deeg. Vorm het deeg tot een bal en laat deze, ingepakt in plasticfolie, 1 uur in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een lap van 3 mm dik. Steek uit het deeg verschillende vormen (bijvoorbeeld hartjes, sterretjes, klokjes of kransjes). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de koekjes hierop en bak ze in 10-15 min. lichtbruin en krokant in het midden van de oven. Laat ze op een rooster afkoelen.