Benodigdheden
- 300 gr. versgezouten zalm
- 100 gr. kruiden kaas
- 1 dl. slagroom
- dille (deels fijngemaakte, rest is voor versiering)
- bieslook
- stukjes citroen
Bereidingswijze
- Mix de slagroom met een mixer tot het schuimt
- Meng de kaas, de fijngemaakte dille en de bieslook en voeg dit aan de slagroom toe
- Leg dunne zalmplakjes op aluminiumfolie/ huishoudfolie/ bakpapier naast elkaar, zodat ze een vierkant vormen
- Doe het kaasmengsel er op
- Rol de het geheel op, net als met een roltaart (zie voor roltaarten ook http://finsekeuken.ontheweb.nl)
- Zet het geheel gedurende een paar uur in de vriezer; daarna is het makkelijker om in stukjes te snijden
- Snij de rol in stukjes en versier deze bijvoorbeeld met slablaadjes en voeg dille en de citroenblokjes ter versiering toe