Benodigdheden
Baktijd: 10 minuten per bakplaat
Ovenstand: 200°C
(Voor ca. 200 stuks)
- 1 1/4 kopje (300 g) margarine
- 1 1/4 kopje (300 g) suiker 3 eieren
- 1 kopje (250 g) stroop
- 2 theelepels fijne kaneel
- 2 theelepels gemalen gember
- 2 theelepels gemalen kruidnagel
- 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil ca. 7 kopjes (1 kg) tarwebloem
- 3 theelepels dubbelkoolzure soda
Bereidingswijze
- Breng de stroop en de specerijen aan de kook, voeg de margarine toe en klop tot het mengsel afgekoeld is.
- Klop de eieren met de suiker.
- Meng de soda met een deel van de bloem en voeg dit bij het mengsel van stroop en margarine. Voeg de geklopte eieren en de rest van de bloem toe. Dit mengsel niet kneden.
- Dek het deeg af met een plastic stolp en laat een nacht staan op een koele plek.
- Rol het deeg uit, snij in vormpjes en bak ze in de oven tot ze goudbruin zijn.