Benodigdheden
- 4 gekookte aardappelen
- 4 gekookte wortelen
- 4 gekookte of opgelegde bieten
- 1 augurk
- 1 kleine ui
- zout, witte peper
Dressing
- 1 1/2 dl room
- 1 1/2 theelepels azijn (10%)
- 1 1/2 theelepels suiker (kookvocht van de bieten)
Bereidingswijze
- Kook op voorhand de groenten (behalve de ui) in hun schil tot ze zacht zijn.
- Schil de groenten en de ui en snij ze met de augurk in kleine blokjes.
- Meng alle ingrediënten en voeg een beetje zout en peper toe.
- Klop de room zachtjes op, kruid met suiker en azijn, en voeg enkele druppels bietvocht toe voor de kleur. Dien de dressing apart op.
- Garneer de salade met hardgekookte eieren waarvan je het eigeel en eiwit apart fijnstampt en in fijne lijntjes op de salade legt.