Rosollisalade (bietensalade)

Heb jij al genoeg van alle vleesgerechten en wil je eens een lekkere salade op tafel zetten? Dan is een Rosollisalade de pérfecte oplossing! Hieronder vind je het recept voor het maken van (naar onze mening) de lekkerste bietensalade!

Uw advertentie hier?

Benodigdheden

  • 4 gekookte aardappelen 
  • 4 gekookte wortelen 
  • 4 gekookte of opgelegde bieten 
  • 1 augurk 
  • 1 kleine ui 
  • zout, witte peper 

Dressing

  • 1 1/2 dl room 
  • 1 1/2 theelepels azijn (10%) 
  • 1 1/2 theelepels suiker (kookvocht van de bieten) 

Bereidingswijze

  1. Kook op voorhand de groenten (behalve de ui) in hun schil tot ze zacht zijn. 
  2. Schil de groenten en de ui en snij ze met de augurk in kleine blokjes. 
  3. Meng alle ingrediënten en voeg een beetje zout en peper toe. 
  4. Klop de room zachtjes op, kruid met suiker en azijn, en voeg enkele druppels bietvocht toe voor de kleur. Dien de dressing apart op. 
  5. Garneer de salade met hardgekookte eieren waarvan je het eigeel en eiwit apart fijnstampt en in fijne lijntjes op de salade legt.