Benodigdheden
- 2 kopjes (1/2 dl) water
- 6 kopjes (3 dl) melk
- 1 1/4 kopje (3 dl) rijst
- 1 1/2 theelepel zout
- 1 gepelde amandel fijne kaneel
- suiker naar smaak
Bereidingswijze
- Breng de melk en het water samen aan de kook en voeg de rijst toe.
- Laat de rijst sudderen tot hij gaar is. Voeg het zout en de gepelde amandel toe. Dien op met fijne kaneel, suiker naar smaak en melk.
NB. : de amandel zou geluk brengen aan wie hem op zijn bord vindt.
De rijstpap kan worden geserveerd met het volgende gerecht:
Compote van gedroogde vruchten
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Weken: 1 nacht
Kooktijd: ongeveer 20 minuten
Benodigdheden
- 400 gr. gedroogde zuidvruchten
- 2 l. water
- 1 1/2 dl. suiker
- kaneelstokje
- (snufje zout)
- 3 eetlepels aardappelzetmeel
Bereidingswijze
- De zuidvruchten in koud water spoelen, en een nacht laten staan in ruim water met suiker
- De volgende dag kookt u de vruchtjes in het weekwater
- 20 minuten laten sudderen, tot alles gaar, maar niet stuk gekookt
- De vruchten met een schuimspaan in een schaal doen, het kaneelstokje verwijderen
- Vervolgens het aardappelzetmeel aanlengen met wat koud water en hiermee het vocht (van het vuur af) binden onder voortdurend roeren
- Dit vocht over de zuidvruchten gieten en er daarna wat suiker over strooien