Rijstpap (voor 10 personen) 

Wil jij je familie versteld laten staan door het maken van rijstpap met compote van gedroogde vruchten? Dan bieden wij je nu de kans om aan het werk te gaan! Hieronder vind je hét recept voor het maken van de lekkerste rijstepap.

Overige informatie

Bereidingstijd: 10 minuten 
Kooktijd: 40 minuten 
Geschikt om in te vriezen 

Uw advertentie hier?

Benodigdheden

  • 2 kopjes (1/2 dl) water 
  • 6 kopjes (3 dl) melk 
  • 1 1/4 kopje (3 dl) rijst 
  • 1 1/2 theelepel zout 
  • 1 gepelde amandel fijne kaneel 
  • suiker naar smaak

Bereidingswijze 

  1. Breng de melk en het water samen aan de kook en voeg de rijst toe. 
  2. Laat de rijst sudderen tot hij gaar is. Voeg het zout en de gepelde amandel toe. Dien op met fijne kaneel, suiker naar smaak en melk. 

NB. : de amandel zou geluk brengen aan wie hem op zijn bord vindt. 

De rijstpap kan worden geserveerd met het volgende gerecht:

Compote van gedroogde vruchten

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Weken: 1 nacht
Kooktijd: ongeveer 20 minuten

Benodigdheden

  • 400 gr. gedroogde zuidvruchten
  • 2 l. water
  • 1 1/2 dl. suiker
  • kaneelstokje
  • (snufje zout)
  • 3 eetlepels aardappelzetmeel

Bereidingswijze

  1. De zuidvruchten in koud water spoelen, en een nacht laten staan in ruim water met suiker
  2. De volgende dag kookt u de vruchtjes in het weekwater
  3. 20 minuten laten sudderen, tot alles gaar, maar niet stuk gekookt
  4. De vruchten met een schuimspaan in een schaal doen, het kaneelstokje verwijderen
  5. Vervolgens het aardappelzetmeel aanlengen met wat koud water en hiermee het vocht (van het vuur af) binden onder voortdurend roeren
  6. Dit vocht over de zuidvruchten gieten en er daarna wat suiker over strooien