Gerstepap

Een gerecht dat vaak nog vergeten wordt door de jongere generatie: gerstepap. Hieronder hebben wij een recept voor je uitgewerkt zodat jij je hele familie kunt verrassen met overheerlijke gerstepap. 

Overige informatie:

(voor 10 personen)
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: ongeveer 1 uur
Broeitijd: ongeveer 1 nacht
Opwarmtijd: 20-30 minuten
Oventemperatuur: 175 °C
Geschikt om in te vriezen

Uw advertentie hier?

Benodigdheden

  • 1 l. water
  • 1 l. melk
  • 3 dl. Hele parelgort
  • 2 ½ theelepel zout
  • 1 eetlepel boter of margarine, om de ovenschaal in te vetten

Bereidingswijze

  1. Eén grote of twee kleine ovenschalen invetten
  2. Alle ingrediënten er in doen en goed met de mixer vermengen
  3. Ongeveer 1 uur in de oven zetten
  4. De oven uitzetten; de schaal met aluminiumfolie of een deksel afdekken, en een hele nacht in de oven laten staan.
  5. 's-Morgens zal de pudding nog wel wat warm zijn, maar u kunt hem licht verwarmen voordat hem serveert.

Op deze manier is het klaarmaken van de pap erg eenvoudig. Hij wordt geserveerd met melk en kaneel.