Meloen-tomatencocktail

Meloen-tomatencocktail


Een heerlijk voorgerecht, eens wat anders dan enkel ham met meloen

Ingrediƫnten
Voor 6 personen
1 Galiameloen
400 gram Cherrytomaatjes
15 gram platte peterselie
1 teentje knoflook
100 gram Coburgerham
1 tl ketoembar
1 el balsamicoazijn
3 el olijfolie
Peper en zout

Benodigdheden
Meloenbolletjeslepel

Bereiding
De bereidingstijd is circa 30 minuten
1. Halveer de meloen en verwijder de zaadjes. Steek met de meloenbolletjeslepel zo veel mogelijk bolletjes uit de meloen. Bewaar de meloenbolletjes tot gebruik afgedekt in de koelkast.
2. Breng in een pan een bodem water aan de kook, draai het vuur uit zodra het water kookt.
3. Kruis de tomaatjes licht in met een scherp mesje, leg de tomaatjes circa 20 seconden in het hete water en spoel direct af in koud water. Trek vervolgens de velletjes van de tomaatjes af. Bewaar de tomaatjes tot gebruik afgedekt in de koelkast.
4. Snijd de peterselie fijn, en houd een paar takjes apart voor de garnering.
5. Pel de knoflookteen en snijd deze fijn of gebruik een knoflookpers.
6. Klop een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn, ketoembar, knoflook en peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
7. Snijd de ham in reepjes.
8. Meng de meloenbolletjes en de tomaatjes met de dressing en verdeel ze over de glaasjes. Verdeel de ham over de glaasjes en garneer met peterselie.

Bron: KookJij Meloen-tomatencocktail


Geef een reactie