Hertensalade met roquefortdressing

Hertensalade met roquefortdressing


Salade met hert, groente en roquefort. Een kleurrijk, smaakvol en gezond voorgerecht

Ingrediƫnten
Voor 4 personen
400-500g hertenvlees uit de bout of de lende
boter of olie om te braden
zout en zwarte peper

Salade:
200g groene bonen
200g gele snijbonen
200g peulen
200 g aspergepunten
100g jonge erwten
1 rode ui
50 gedroogde tomaten
8 gele kerstomaten
50g spruiten
zout, zwarte peper
verse kruiden (bijv. dragon, bieslook, kervel, peterselie)
3 el geroosterde zonnebloempitten.

Dressing:
4-5 el notenolie of zonnebloemolie
3 el dragonazijn
50g roquefort zonder korst
50g room
1 tl dijon mosterd
zout en peper

Bereidingswijze
De bereidingstijd is circa 45 minuten
1. Voor de salade de beide bonensoorten, de peulen en de asperges schoonmaken en in hapklare stukken snijden.
2. De voorbereide groenten en de erwten afzonderlijk blancheren (ze moeten nog beetvast zijn), de ui pellen en samen met de gedroogde tomaten in lange dunne repen snijden. De kerstomaten wassen en dwars doorsnijden.
3. De groenten en spruiten vermengen met 2 el olie en 1 el azijn. Bestrooien met zout en peper. De grof gehakte kruiden erdoor roeren. De salade 30 minuten op een koele plaats zetten.

Dressing:
4. De kaas platdrukken en met de room romig roeren. De mosterd, de rest van de azijn, zout en peper toevoegen. De rest van de olie door het geheel roeren. Op smaak brengen.

Hertenvlees:
5. Op een hoog vuur het hertenvlees eventjes in boter of olie bakken en daarna op een lager vuur 8 tot 10 minuten verder laten braden tot het medium gebakken is.
6. Bestrooien met zout en peper. Warm of koud in vingergrote repen snijden.

Tip
De salade op de borden schikken en bedruppelen met de roquefortdressing.
De repen hertenvlees over de borden verdelen.
De salade met geroosterde zonnebloempitten bestrooien en opdienen.

Bron: KookJij Hertensalade met roquefortdressing


Geef een reactie