Grote garnalen met sesamkletskop

Grote garnalen met sesamkletskop


Een feestelijk tafereel! Hartig, zoet en kruidig alle smaken in één voorgerecht

Ingrediënten
Voor 4 personen
10 grote garnalen
1 stuk meloen, rijp
0.5 krop frisée
4 bosjes veldsla
1 el. kerriepoeder
1 el. gembervocht
0.5 dl. mayonaise
40 ml. sinaasappelsap
50 gr. boter
25 gr. bloem
80 gr. poedersuiker
20 gr. sesamzaad
Zout
Sambal
10 ml. ketjap manis
20 ml. olijfolie
10 ml. gembervocht

Benodigdheden
Meloenbolletjeslepel

Bereiding
De bereidingstijd is circa 20 minuten
1. Boor bolletjes uit de meloen en leg op ieder bord 8 meloenbolletjes
2. Smelt de boter, voeg het sinaasappelsap toe en daarna de rest van de ingrediënten
3. Laat dit beslag in de koelkast opstijven
4. Verhit de eetlepel gembervocht iets en vermeng dit met de kerriepoeder, vermeng daarna met de mayonaise
5. Roer de ketjap, olijfolie en de 10 ml gembervocht door elkaar
6. Strijk het kletskopbeslag op een siliconen matje of op vetvrij bakpapier en bak deze in een oven van 180 graden C. circa 7 minuten goudgeel
7. Pel de grote garnalen, peper en zout deze en bak ze in iets olie om en om gaar
8. Leg de kletskopjes op de meloenbolletjes
9. Leg daarop de garnalen en de opsmaak gebrachte sla soorten
10. Lepel de kerrie mayonaise om het gerecht samen met de soja olie

Bron: KookJij Grote garnalen met sesamkletskop


Geef een reactie