Gebraden varkenshaasbiefstukjes met lauriersaus

Gebraden varkenshaasbiefstukjes met lauriersaus


Varkenshaasbiefstukjes zijn natuurlijk heerlijk mals door de combinatie met lauriersaus wordt het extra zacht en smaakvol, een lekker hoofdgerecht.

Ingredi├źnten
Voor 4 personen
8 varkenshaasbiefstukjes van ca. 60 g. of 3 hele haasjes
1 eetlepel boter
4 eetlepels vloeibare jus naturel
2 fijngesneden sjalotten
5 blaadjes laurier
1 glas rode wijn
1 knolselderij
2 grote aardappelen
4 eetlepels slagroom
peper en zout

Bereiding
De bereidingstijd is circa 45 minuten
1. De knolselderij en de aardappelen schillen en in stukken snijden. Samen met water en wat zout aan de kook brengen en in ca. 15 minuten gaar koken.
2. Het vocht afgieten en bewaren. De aardappelen en knolselderij goed laten uitstomen. Vervolgens in de mixerblender fijn pureren. Eventueel wat kookvocht toevoegen als het geheel te droog is. De puree in een pan scheppen en weer verwarmen. De room toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Warm houden tot gebruik.
3. Kruid de varkenshaasbiefstukjes met peper en zout. Verhit een koekenpan en laat hierin de boter uitbruisen. Vervolgens de varkenshaasbiefstukjes aan beide zijden goudbruin en net gaar bakken. Uit de pan nemen en in aluminiumfolie verpakken en laten rusten.
4. Aan de braadjus de sjalotten en laurier toevoegen en even laten meegaan. Afblussen met de rode wijn en de vloeibare jus. Vervolgens op een laag vuur tot de helft laten inkoken. Het geheel zeven in een ander pannetje en warm houden.
5. De biefstukjes uit de folie halen en het vocht wat er vanaf is gekomen aan de saus toevoegen. De biefstukjes op voorverwarmde borden plaatsen. De knolselderijpuree erbij scheppen en het vlees met de saus overgieten.

Tip
Als de knolselderijpuree klaar is, deze bestrooien met geraspte kaas en paneermeel, vervolgens in de oven laten kleuren.

Bron: KookJij Gebraden varkenshaasbiefstukjes met lauriersaus


Geef een reactie