Courgette cappuccino

Courgette cappuccino

Een heerlijk soepje, leuk als voorgerecht

Ingrediënten
Voor 4 personen
400 g courgettes
¾ l kruidenbouillon
10 blaadjes basilicum
4 eetlepels slagroom
2 eetlepels fijngeknipte bieslook
zout en peper

Bereiding
De bereidingstijd is circa 20 minuten
1. Snijd de uiteinden van de courgettes. Snijd ze in plakken.
2. Verhit de kruiden bouillon in een soeppan en voeg de courgetteplakken en basilicum toe. Kook de courgette in ca. 10 minuten op een matige hittebron gaar.
3. Pureer de courgettes in de bouillon. Breng de soep op smaak met zout en peper. Klop de slagroom lobbig.
4. Verdeel de soep over kommen en schep de slagroom er bovenop. Bestrooi de slagroom met bieslook.

Tip
1. Vervang de basilicum door een handje spinazieblaadjes.
2. Courgettes hoeven niet te worden geschild. Schild u ze toch, gooi de schil dan niet weg. Probeer er lange stroken van te maken die u in smalle linten snijdt, alsof het spaghetti is, en blancheer ze vervolgens een minuutje. Heerlijk als garnituur door bijvoorbeeld pasta.

Bron: KookJij Courgette cappuccino


Geef een reactie