Beenham met ananas en rozemarijnsaus

Beenham met ananas en rozemarijnsaus

Een lekker hoofdgerecht, de ananas geeft het gerecht een verfrissende smaak. Voor een extra fruitig effect kan het nog gegarneerd worden met bosbessen.

Ingrediënten
Voor 6 personen
1 Amerikaanse beenham van ruim 1 kg
50 g boter
1 eetl. gehakte rozemarijn (diepvries) of 1 theel. gedroogde rozemarijn
1 dl droge witte wijn
1,5 dl kookroom
6 plakken ananas (blik)
peper en zout
eventueel 50 g bosbessen voor garnering

Bereidingswijze
De bereidingstijd is circa 60 minuten
1. Verwarm de oven voor op 160°C.
2. Verwijder de verpakking van de beenham. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de beenham rondom aan.
3. Leg de ham in een braadslede, dek deze af met aluminiumfolie en zet het vlees 35 minuten in het midden van de oven.
4. Roer de rozemarijn, de wijn en de kookroom door het bakvet, laat dit tot sausdikte inkoken en voeg peper en zout naar smaak toe.
5. Prik de ananasplakken aan het einde van de oventijd op de beenham. Giet er een beetje saus over en presenteer de rest erbij en garneer eventueel met verse bosbessen. Snijd de ham aan tafel in plakken. Lekker met krieltjes en broccoli.

Bron: KookJij Beenham met ananas en rozemarijnsaus


Geef een reactie